Τετράμηνη εκπαίδευση στη Διαδικτυακή Ψυχοθεραπεία

online συγχρονη εκπαίδευση

Τετράμηνη εκπαίδευση στη Διαδικτυακή Ψυχοθεραπεία

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας (ICPA) προσφέρει εντατικό κύκλο εκπαίδευσης 30 ακαδημαϊκών ωρών στη Διαδικτυακή Ψυχοθεραπεία. Ο κύκλος αυτός αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου κύκλου σεμιναρίων που εκπονήθηκε τον Μάρτιο-Απρίλιο 2020 «Συνεδρίες μέσω διαδικτύου – Τι χρειάζεται να ξέρετε εκτός από το να ανοίξετε μια κάμερα….» με εμπλουτισμένη θεματολογία και υλικό.
Η σημερινή πραγματικότητα αποτελεί μια πρόκληση για την κλασσική ψυχοθεραπευτική πράξη. Το σύνολο των διαστάσεων που μέχρι πρότινος καθόριζαν και χαρακτήριζαν τη φύση της κλινικής πράξης, τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με την ανάγκη αναθεώρησης και εξέλιξης. Στα πλαίσια του κύκλου θα παρουσιαστούν και θα εξεταστούν ενδελεχώς βασικές ψυχοθεραπευτικές έννοιες και θα συζητηθούν αναθεωρημένες τεχνικές που υποστηρίζουν την καινούργια ψυχική και διαπροσωπική πραγματικότητα. Σε όλα τα παραπάνω έμφαση θα δοθεί στον πυρήνα της Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας και Ψυχολογίας του Σχεσιακού Εαυτού, της Διὒποκειμενικότητας καθώς και της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας. Οι θεματικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκπαίδευση είναι οι εξής:
1) Θεραπεία μέσω διαδικτύου & Σύγχρονη Διαδικτυακή Πλαισίωση (Το θεραπευτικό συμβόλαιο, όρια, το νέο θεραπευτικό πλαίσιο και χρήση της τεχνολογίας)
2) Σύγχρονα μεταβιβαστικά φαινόμενα (Συνθετότατη της σύγχρονης μεταβίβασης, τηλε-ενσυναίσθηση, πολύπλευρος θεραπευτής, αμοιβή)
3) Ο Σύγχρονος ρόλος του θεραπευτή και η διαπροσωπική ενσυναίσθηση (αυτο-αποκάλυψη του θεραπευτή, η νέα διάσταση του χωροχρόνου, πολυδιάστατος ενσυναισθητικός συντονισμός)
4) Ομαδική θεραπεία μέσω διαδικτύου (προκλήσεις, διαφορές με τη δια ζώσης ομαδική θεραπεία, σημεία ειδικής προσοχής)

Μέθοδος μάθησης:
Α) Θεωρητικό μέρος (15) ώρες
Β) Μελέτη περίπτωσης και περιγραφή πραγματικών κλινικών στιγμών (12 ώρες)
Γ) Παρουσίαση των αντίστοιχων σε θεματολογία παρουσιάσεων του ICPA από Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια (3 ώρες)

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Σάββατο & Κυριακή 19-20 Σεπτεμβρίου
Σάββατο & Κυριακή 26-27 Σεπτεμβρίου
Σάββατο & Κυριακή 3-4 Οκτωβρίου
Ώρες διεξαγωγής: 10:00-14:30

Πληροφορίες:
Στα πλαίσια προστασίας της δημόσια υγείας και ευθυγράμμισης με τη κείμενη νομοθεσία σχετικά με τον COVID-19, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται διαδικτυακά. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Κόστος 290Ε
Απαραίτητη η συμπλήρωση φόρμας δήλωσης ενδιαφέροντος
Επικοινωνία στα: 2109849078 & info@psychotherapeutiko.gr

Το κέντρο μας είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους διεθνείς κανόνες της ISHMO (International Society for Mental Health Online). Διαβάστε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις της on-line ψυχοθεραπείας εδώ: https://www.psychotherapeutiko.gr/online-therapy/